Üzleti kihívások

01

Az idő: érték

kihívás

Manapság szinte minden folyamatot számítógépekkel végzünk, vagy azzal támogatunk, ettől még azonban a folyamatok javarészt nem automatizáltak, pláne nem tökéletesek. Az ismétlődő feladatok végrehajtása, majd az annak során előforduló hibák javítása jelentős időt emészt fel.

megoldás

Az ismétlődő feladatok elvégzésére szoftverrobotokat tanítunk meg, melyek a megadott szabályok szerint önállóan hajtják végre a folyamati cél eléréséhez szükséges lépéseket. Bármely forrásból megszerzik az adatokat, végrehajtják a megfelelő logikai műveleteket, majd az eredményt bármely formában rögzítik, riportálják, továbbítják.

02

Szabályok mindenütt

kihívás

Az informatikai rendszerekben végrehajtott folyamatok túlnyomó többsége szabályokon alapszik (ha nem így lenne, nem lett volna érdemes az adott tevékenységre rendszert létrehozni…). A szabályalapú végrehajtást emberekre bíznunk ugyanakkor számos problémához vezet: a bonyolult szabályrendszert nehéz lesz hibátlanul végrehajtaniuk, az egyszerű szabályok ismétlődő  alkalmazása fásultsághoz vezet (“ezt miért nem csinálja meg a rendszer?”).

megoldás

A bonyolult szabályrendszereket a robotok pillanatok alatt képesek alkalmazni, s eldönteni, hogy mit kell tenniük a sikeres végrehajtás érdekében. Mindezt 100%-os pontossággal, hibák nélkül.

03

A világ nem alszik

kihívás

Egy-egy folyamat végrehajtása – kiemelten, ha több szervezet, munkatárs közreműködését igényli – az ügyfél szempontjából túlságosan hosszadalmas lehet. Napok, hetek telnek el a “mindent rögtön” elven működő világunkban…

megoldás

A robotok akár a nap 24 órájában, a hét 7 napján folyamatosan dolgoznak. Gyorsaságuk révén a végrehajtásra fordított idő a töredékére csökkenhet, még úgy is, hogy esetleges döntéseket továbbra is a kollégák hoznak meg (humán – robot interakció). Munkanap kezdésre ott a riport, az ügyfélnek aznap megy a válasz, a hatóság határidőre megkapja a jelentést.

04

Állandó változás

kihívás

A bonyolult informatikai rendszerek módosítása – ha egyáltalán módunkban áll – időigényes tevékenység, emiatt gyakran szabályozói, jogi megfelelési kockázatot kell futnia a szervezetnek, vagy akár ügyfeleket is veszíthet.

megoldás

A robotok továbbra is a meglévő informatikai rendszereket használják a végrehajtáshoz, azokat tehát nem kell fejleszteni. A robotok kialakítása és módosítása összehasonlíthatatlanul gyorsabb a klasszikus rendszerfejlesztésekhez képest (napok-hetek, a hónapok, évek helyett).

Copyright © 2021 Herobot Kft. Minden jog fenntartva.

HeroBot Kft.​

+36 20 508 6898